Важното сега било да има работещи институции

Дошло е времето за търсене на истински решения
58
Важното сега било да има работещи институции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„В кризисната ситуация, в която сме, е важно да има работещи институции. Здравият смисъл е да се състави правителство, което да почива върху програмните си цели. Ако някой се заеме с краткосрочно правителство, може да понесе дефекти от решенията и да има по-малък резултат на следващите избори. Време е да се търсят истински решения“. Това каза в коментар пред БНР доц. Албена Танева, преподавател в СУ.

Според журналиста и политически анализатор Явор Дачков никоя от партиите в парламента няма интерес от предсрочни избори.

„Изключение е „Има такъв народ“. Това е инженерна партия, не е автентичен политически проект. Тя е партия, създадена от статуквото, за да подкрепя статуквото. Провалът на БСП ѝ отреди второ място. Парирането на останалите политически сили ѝ отреди още по-неприятната роля да е лидираща в съставянето на правителство. ИТН не бяха подготвени за това. Нямат хора, нямат идеи“, каза той.

По думите на доц. Танева е добре промяната да идва не само с лозунг, а и с начина, по който се правят нещата.

„Независимо какви са основанията за изключително тежка критика, тя не трябва да е в реториката, а в начина, по който се прави. В парламента имаме този проблем“,смята тя.

Дачков прогнозира политическа криза при служебен кабинет, който остава до зимата, ако и след предсрочните избори не се излъчи правителство.

Журналистът очерта връзка между ДПС и партията на Слави Трифонов.

„ДПС се опитва да се освободи от Бойко Борисов, слагайки на негово място Слави Трифонов. Това е динамичен процес. Резултатите са нестабилни и това е процес, който може да продължи и след следващите избори... Демонтажът на Борисов от политическата сцена не може да мине без ДПС, патерицата е Слави Трифонов“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: парламентправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Защо беше всичкото това Говорене,говорене и не престана това говорене бе хора? Слави бил такъв,бил онакъв! За Борисов ми е ясно защо натиска да знае всичко и веднага! За да оплюва още по яросно упонента си,заради когото загуби властта! Забравихте ли че Борисов беше пазач на др Живков и Силеон Мадрицкият крадец? И стана и беше премиер! Нещата ще се случат тази седмица! " Мълчанието" ще бъде нарушено!Слави е организирана личност! И нещата ще се случват Тепърва! -:) НЕ ГО ПОДЦЕНЯВАЙТЕ!
31
1
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Ела да ми направиш ревизия ,бе..32....САМО ДА НЕ НАСТИНЕШ , щото студен не ставаш за "последно целувание"..ха,ха,хааааааааа
30
1
 
0
 
! Отговори
кире преди 3 години
ДО НОМЕР 15ИЗЛЪГАХА ТОЗИ ТИП НАРОД ИЛИ *** ВСЕ ТАЯ
29
1
 
3
 
! Отговори
Това е истината преди 3 години
Докато не се направи финансова ревизия на милионерите в България и се отнеме незаконно придобитото богатство нищо няма да се промени !Капитализмът е още по-див от всякога в България!Но сякаш не я виждате !
28
0
 
4
 
! Отговори
epa преди 3 години
ДПС И ИТН - ДА ВИ Е 4ЕСТИТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
0
 
2
 
! Отговори
А според вас преди 3 години
Важно е БИЛО, или важно Е ?!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Развитието в науката навсякъде по света е не в измислени БАНяджийски институцийки, а в могъщи индустриални концерни, които разполагат със средства за наука и нововъдения.Дори и да има БАНяджийски иновации, те са по Проекти, които вършат работа и се заплащат адекватно - нямат нищо общо с бюджета нито на БАН, нито на държавата - парите идват от другаде.Да де, но родното БАН какво върши?Ходят в службата два пъти месечно - за аванс и заплата, и дебнат някой младеж да му подпишат дисертацията.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Работещи институции? 23"Де, сега да ги видя антиБойковците. БАН е доказан тър.тей."Познавам от поне трийсетина години доста БАНяджии, които и за стотинка работа не са свършили - курдисват се в докторантури и дисертации на младежи, които вършат цялата работа, след което заминават на Запад.Нашичките си стоят тук и се кичат с чужди публикации, и поне два пъти годишно вдигат врява, че парите не им били стигали.Отровен и напълно излишен ТУМОР в псевдо-науката - на НАШ гръб.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 18Излъга защото не гласува мажоритарното гласуване за което толкова време се пенеше. Излъга и за друг неща, че ще служи на народа, а си гласува заплата от по 10 000 лв на месец.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те институциите си работят събират дамъци и такси сметки всякакви т.е от Вас поза няма освен че крадете народа колкото можете и повече
22
4
 
3
 
! Отговори
Пешо от НАП преди 3 години
Докато не се направи финансова ревизия на милионерите в България и се отнеме незаконно придобитото богатство нищо няма да се промени !Капитализмът е още по-див от всякога в България!
21
9
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Защо дългия да е излъгал ?Още не знаем какви са му плановете, а бил излъал.Даже му се кефа че само с млчание успя да вбези всички в ГЕРБ. ПП: Боко излъга като обвини ДБ че са приели закона за изслушване. Ама за него е нормално, все пак е осъден като клеветник.
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герберските *** и днес ли сте на работа,работа,работа..поне има ли извънреден труд за цветница
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истина еА защо да влиза в затвора?
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най големият лъжец в Републиката е Дългия!!Излъгал над 2500000 българи!Не го знам къде ще се скрие!И огромната му охрана и Ванката няма да спасят Чалгаря от народната любов!
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз дето,мра..зя комунистите,в сравнение с Чалгаря Нинова е цвете!Къде са системните партии,къде са популиските едновдевки!Просто при първите има отговорност,докато другите крадат,съсипват и бягат!
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на новото НС. Това което направи за 5 дни ония го правеха за 5 месеца. Чувствам се като през 1995 година----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Тогава и обедняхме напълно за пет дни.
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН - Излъгаха Тоз Народ.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм забелязал никакви черни знамена, макар че след 12 години комунистическа реставрация, логично е и анархисти да се завъдят.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да питам тези които протестираха, вие забелязахте ли как беше пълно с черни знамена? Знате ли на кой са те - на анархистите, сега ще разберете обратното на държава съвсем скоро като сте викали с тях заедно.